#HVAERDINMISSION?

HVA ER DIN MISSION?

Det er mange måter å engasjere seg på. Det beste er om vi jobber sammen! Uansett hvor du bor og hva du er interessert i finnes det noe som passer akkurat for deg, slik at DU kan være med på å gjøre verden til et bedre sted!

Er du barn eller ungdom og vil engasjere deg?

Bli med i en av Forum for utvikling og miljøs medlemsorganisasjoner for barn og unge:

Changemaker – Changemaker jobber kreativt og politisk for å fjerne årsakene til urettferdighet og fattigdom i verden. Organisasjon for ungdom mellom 13 og 30 år, med lokalgrupper over hele Norge. Jobber særlig med: våpenhandel, skatteflukt, global helse, klima og internasjonal handel.

Miljøagentene – Miljøvernorganisasjon for barn med lokallag over hele landet.

Spire – Spire er en miljø- og utviklingsorganisasjon som jobber for en rettferdig og bærekraftig verden. Jobber særlig med: miljø, matsikkerhet, internasjonal handel og bærekraftig byutvikling.

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom – Norsk Folkehjelps samfunnspolitiske ungdomsbevegelse. Organisasjonen arbeider for en mer rettferdig fordeling av makt og ressurser. Jobber særlig med: atomvåpenforbud, bekjempe rasisme, en huyman flyktning- og integreringspolitikk.

KFUK/KFUM Global – Solidaritets- og bistandsorganisasjon som eies av Norges KFUK-KFUM og KFUK-KFUM speiderne i Norge.

PRESS – Redd Barna Ungdom – arbeider for barns rettigheter, i og utenfor Norge. Press jobber med strukturelle årsaker til brudd på barns rettigheter, og derfor er vårt fokus på hvordan vi kan endre store systemer slik at flest mulig barn kan få det enda bedre.

Global.no finner du oppdatert informasjon om hvordan du kan engasjere deg sammen med andre, i og utenfor organisasjoner.

Bruk makten din, og få andre til å bruke sin!

Vi har alle makt til å skape endring. Men noen har mer makt enn andre, som politikere og næringsliv. Tenk om man ikke bare kutter engangsplast selv, men også får en hel bedrift eller en kommune eller et helt land til å kutte engangsplast!

Kontakt en politiker: Alle har mulighet til å skrive til eller møte en politiker. På Stortingets hjemmesider kan du finne ut hvordan du kommer i kontakt med både kommunepolitikere og stortingspolitikere.

Skriv et leserinnlegg til avisen om noe du bryr deg om: Et godt sted å begynne er å skrive til en eller flere lokalaviser. De har mange lesere, og det er enklere å komme på trykk!

Bruk sosiale medier: Omtrent alle er på et eller annet sosialt medie. Bruk din plattform til å spre informasjon og engasjement for en viktig sak du bryr deg om!

Få din kommune til å ta opp din sak: Ønsker du at din kommune skal erklære seg skatteparadisfri, kutte engangsplast eller gjøre noe annet for å bli mer bærekraftig? Selv om du ikke har stemmerett, kan du be din kommune eller fylkeskommune om å vurdere en sak. Om du får underskrifter fra to prosent av innbyggerne i din kommune, skal kommunen eller fylkeskommunen vurdere saken. På denne siden kan du enkelt lage en underskriftskampanje.

Arranger aksjon eller gjør stunts for å få oppmerksomhet om en viktig sak: Morsomme og uventede stunts fanger folks oppmerksomhet. Aksjoner og stunts kan brukes for å spre informasjon, engasjere og samle underskrifter eller støtte til en sak! Dette kan du enten gjøre sammen med vennene dine, eller i en organisasjon.

Livsstil

Her finner du tips til hvordan din livsstil og ditt forbruk ikke ødelegger miljøet eller utnytter arbeidere i utviklingsland:

Framtiden i våre henders “grønne tips

Se flere miljøvennlige tips fra Naturvernforbundet

Miljøagentene har gode råd på sine nettsider

Følg og støtt norske organisasjoner

Forum for utvikling og miljø (ForUM) er et nettverk av 50 norske organisasjoner som jobber for en demokratisk og fredelig verden, basert på rettferdig fordeling, solidaritet, menneskerettigheter og økologisk bæreevne. Les mer om ForUM her, og se oversikt over alle ForUMs medlemmer her.